Categorieën
Algemeen

Het is weer (bijna) voorbij….

Helaas, het vaarseizoen is weer bijna ten einde. Gelukkig kunnen we nog van een mooie nazomer genieten en voor degene die in de mogelijkheid zijn om er van te profiteren, er nog vlug een paar (vaar)dagen tussenuit. Het is zeker een zomer geweest met twee gezichten. Voor de een betekende dit veel wind en regen en voor de mensen die hun vakantie vanaf half augustus hadden gepland, betekende dit veel zon en hoge temperaturen. Hopelijk volgend jaar voor iedereen het geluk waarvoor je een jaar keihard hebt gewerkt!

Onderstaand nog een verslag van de activiteiten/gebeurtenissen van de afgelopen periode in onze haven.

24 juni 2023 – Zomerfeestavond

Op zaterdag 24 juni is door de evenementencommissie, als proef, de Zomerfeestavond georganiseerd. Achterliggende gedachte hierbij was dat er toch heel veel mensen (nog) niet met vakantie zijn in combinatie met de kans op zomers weer. Met een redelijk grote opkomst en de muzikale omlijsting van de band ‘Three of a Kind’ is het een heel gezellige avond geweest. Helaas geen foto’s beschikbaar.

26 augustus 2023 – Club BBQ  

Voor zaterdag 26 augustus stond de jaarlijkse clubbarbecue op de evenementenkalender. Met een bijzonder goede opkomst is het een heel gezellige avond geworden waar onder het genot van een drankje heerlijk werd genoten van het aangeboden vleespakket.

1 september 2023 – Problemen Stuw Grave

Vandaag werden wij opgeschrikt met het nieuws dat er 2 jukken waren losgekomen bij de stuw in Grave. Hierdoor kon het Maaswater niet meer optimaal worden tegengehouden met als gevolg dat ook onze haven leeg gaat lopen. Na een korte belronde is Roland Mooren direct met een team aan mensen gestart met het verleggen van schepen die het eerst gevaar zouden lopen. Omdat werd aangegeven dat het waterpeil met 5 centimeter per uur zou zakken was het toch een spannende aangelegenheid. Gelukkig werd op zondag 3 september de mededeling gedaan dat het probleem was verholpen en de stuw weer in bedrijf was. Adequaat handelen in onze haven heeft er voor gezorgd dat er binnen onze vereniging geen schade is opgelopen.

19 september – Burgemeester Moorman bezoekt haven

Op dinsdag 19 september stond een bezoek gepland van de Burgemeester van onze gemeente aan onze haven. Onze Burgemeester, mevrouw Marieke Moorman, werd vergezeld door een afvaardiging van 2 wijkraden uit Grave. Ondanks dat het een kort bezoek was hebben wij als vereniging toch een goede inkijk kunnen geven in ‘onze keuken’. Tijdens de door ons geserveerde broodjes en soep, heeft Jeroen van Druten een opsomming gegeven over onze vereniging. Onderstaand in de bijlage, de weergave van de presentatie. De Burgemeester gaf tevens aan dat zij voornemens is om op korte termijn onze haven aan te doen voor een nog betere inkijk.

De presentatie van Jeroen;

20 september 2023 – Gevalletje waterschade

Na melding van een oplettende passant werd de dienstdoende havenmeester geattendeerd op het feit dat er boot wel heel vreemd aan de steiger lag. De hierop genomen actie resulteerde in het feit dat er de volgende avond een groot kraanschip arriveerde die het probleem in no-time had opgelost. Het is nu even afwachten wat de schade is.