Categorieën
Algemeen

Helling gerepareerd

Gistermorgen om 7 uur is gestart met de reparatie van de helling. Na het uithakken van het oude beton werd het eerste deel van de helling verder uitgegraven en werd er gestart met de opbouw. Na het plaatsen van betongaas was het wachten op de betonwagen.

Rond 13.00 uur arriveerde deze en kon het storten beginnen. Heel interessant om te zien hoe het beton in het water werd gestort en bewerkt. Door aannemer Erik Visscher werd uitgelegd hoe het (chemisch) proces in z’n werk ging en hoe dit resulteert in het hard worden van de beton in deze omstandigheid.

Zoals in een eerder bericht vermeld kunnen de lichte boten, die op de wal liggen, met ingang van morgen prima gebruik maken van de helling. De zware boten moet echter nog even geduld hebben tot zaterdag 11 mei 2024. Dan wordt de helling weer volledig vrij gegeven.

Onderstaand een impressie van de werkzaamheden.