Categorieën
Algemeen

Zeer geslaagde AED-instructie

Gisterochtend heeft in onze kantine, voor 16 deelnemers, de eerste AED-instructie plaatsgevonden. Onder bezielende leiding van instructeur Geert den Brok werden de deelnemers van informatie voorzien hoe te handelen in een noodsituatie en met name over hoe het AED-apparaat te gebruiken. Dat het verhaal van Geert indruk maakte bleek wel uit het feit dat het muisstil was en hij volledige aandacht van de deelnemers had.

Na het theoriegedeelte volgde het praktijkgedeelte. In teams van twee diende een oefenpop weer tot leven worden gewekt. Wat steeds weer belangrijk bleek is om tijdens deze handeling vooral de kalmte te bewaren. Daarbij geeft het AED-apparaat exact aan wat de behandelaar moet doen. Dit bij elkaar en met de nodige bijsturing van Geert, kwamen de teams daar prima uit.

De zeer nuttige lesstof, het enthousiasme van Geert en vooral zijn verhalen uit de praktijk, maakten dat het een zeer geslaagde ochtend werd. Na afloop werd Geert hartelijk bedankt voor zijn duidelijke instructie en tijd en werd hem een lunchbon overhandigd.

Omdat er nog leden of verhinderd waren of nog op de wachtlijst staan, zal met Geert worden gekeken naar een datum voor een tweede sessie. Deze datum wordt nog nader bepaald. Gisteren is wel gebleken dat een aantal van 10 deelnemers het maximum is. Opgave is mogelijk via bestuur@wsv-de-stuw.nl o.v.v. deelname AED. Let op vol=vol!

Hieronder een impressie van de ochtend.