Categorieën
Algemeen

Ontvangst Goedheiligman

Het is alweer ruim een week geleden maar op zondag 19 november j.l. was het voor de kinderen de grote dag, dat de Sint met zijn gevolg in Grave arriveerde. Traditiegetrouw geven wij ook vanuit onze haven acte de préséance en met 12 boten waren wij goed vertegenwoordigd.

Met de ondersteuning van 75 hulppieten die door Peter Reffeltrath waren verdeeld over de deelnemende schepen werd, vanwege de serieuze tegenstroom en daarbij harde wind, al voor twaalven koers gezet richting Cuijk. Dat Peter wel helemaal op gaat in zijn taak bleek wel toen hij een roer over het hoofd zag van een boot op de wal. Met een behoorlijke wond op zijn hoofd, en behoorlijk bebloed, werd met een aantal servetten onder zijn petje het bloeden gestelpt en zijn klus geklaard. Na het serieus bekijken van de wond werd toch maar besloten tot een consultje bij de huisartsenpost. Na het zetten van een hechting en gelukkig geen nadere gevolgen, viel de schade achteraf mee.

Toen ook de Sint met zijn boot aansloot kon koers worden gezet naar Grave waar al duizenden kinderen hem op stonden te wachten. Fijne bijkomstigheid was dat de hulppieten Chris Wagemakers en Ferdy Barten de boten hielpen aanmeren aan de kade. Onder luid gezang en in vrolijke feesttemming kon de Sint en zijn vele Pieten veilig aan land en kunnen ze beginnen aan hun taak om de kinderen te verwennen.

Omstreeks 14.00 uur waren onze schepen terug in de haven en werd de bemanning ontvangen met een heerlijke kop soep en de nodige stokbrood met kruidenboter. En zo was het nog heel gezellig in de kantine. Een geweldige en vooral heel dankbare dag!!

Rest mij om de organisatie te bedanken voor de goede zorgen en als blijk van waardering ontvingen wij onderstaand schrijven met een leuke collage.

Onderstaand de leuke collage en bedankbrief.